Blizzard najavio Diablo 2: Resurrected, remaster legendarnog RPG-a

Danas je jedna od najlošije čuvanih tajni postala istina. Blizzard je sinoć na ovogodišnjem digitalnom izdanju eventa BlizzCon službeno najavio Diablo II: Resurrected, kompletni HD remaster legendarne igre koja će tokom 2021. godine doći na PC i konzole.

Sve jučerašnje glasine koje su se pojavile internetom prije najave bile su istinite. Igra će imati cross-platform napredovanje, što znači da će se igrači moći prebaciti s različitih platformi i nastaviti s igranjem tamo gdje su stali. Verzija za PC će imati i podršku za igranje kontrolerom.

Novost je da će Resurrected u jednom paketu staviti Diablo II i njegovu ekspanziju Lord of Destruction, a u kontekstu vizualnih poboljšanja, donosi dinamičko osvjetljenje i 3D grafiku, poboljšane nove animacije i efekte u 4K rezoluciji. Muzika i zvuk igre takođe su remasterirani i podržavat će Dolby 7.1 surround, a igrači će moći birati žele li igrati u modu s novim vizualima ili se pritiskom gumba prebaciti na klasični originalni izgled igre.

Igra će imati i kompletnu podršku za cross-play i cross-progresiju, a moći će se igrati kooperativno online te će podržavati do osam igrača, no neće biti moguće igrati u couch co-opu. Kako će to funkcionsati, saznaćemo uskoro, jer Blizzard je najavio da uskoro kreće i tehničko alpha testiranje za koje će se igrači moći prijaviti putem službene stranice igre.

Gameplay se u Resurrectedu neće mijenjati previše, ali bit će ipak nekih sitnih promjena.

Diablo 2: Resurrected će izaći tokom 2021. godine, a koštat će 40 eura na PC-u.

Ostavi Komentar

Login
Loading...
Sign Up
Registruj se
Loading...