Kažnjeni igrači koji su na PlayStation-u 5 “prodavali” igre iz PS Plus Collection-a

  • ProGame
  • Novosti
  • Vijesti
  • Kažnjeni igrači koji su na PlayStation-u 5 “prodavali” igre iz PS Plus Collection-a

Neki vlasnici PlayStation-a 5 su odlučili zaraditi prodavanjem pristupa svojoj PlayStation 5 konzoli zbog PS Plus Collectiona. Sony je odlučio kazniti igrače koji su iskoristili ovaj propust.

PlayStation Plus Collection je pogodnost za pretplatnike PS Plus usluge – u kombinaciji s PlayStation 5 konzolom. Međutim, brzo se proširila vijest kako za korišćenje igara iz PS Plus Collectiona zapravo nije potrebno imati PS5 konzolu – dovoljno se samo na nečijoj PS5 konzoli prijaviti sa svojim PSN računom te aktivirati igre iz ponude, a onda ih s aktivnom pretplatom na PS Plus možete igrati i na svojoj staroj PlayStation 4 konzoli. Odlično zvuči zar ne? Mnogi su to pomislili!

Međutim, Sony ne želi da to radite. A tek ne želi da neko na tome zarađuje. A bilo je takvih pokušaja. Neki vlasnici su odlučili prodavati pristup svojoj PS5 konzoli pa su tako naplaćivali kako bi nekome aktivirali igre iz PS Plus Collection-a za njegovu PS4 konzolu.

Međutim Sony je ubrzo prepoznao ove radnje i brzo su zaustavili takve “operacije” jednostavnom kaznom. Vlasnici PS5 konzole i vlasnici ove “usluge” dobili su trajnu blokadu PSN računa, odnosno izgubili pristup svim igrama na njemu; dok su klijenti dobili privremenu blokadu.

Iako se ovo najviše iskorišćavalo zbog toga što su neki htjeli zarađivati preko Sony-a, jasno je da kompanija zapravo ne želi bilo kakvo iskorišćavanje ovog propusta. PlayStation Plus Collection jedna je od taktika za privlačenje postojećih PS Plus pretplatnika da pređu sa PS4 konzole na novi PS5, a to da li je pošteno da se na PS4 konzoli za istu cijenu usluge dobija manje toga – možda, ali sama pretplata je djelomično opcionalna pa nekome to uopšte neće igrati nikakvu ulogu.

Login
Loading...
Sign Up
Registruj se
Loading...