PlayStation 5 možete igrati i preko PlayStation 4

Malo zbunjujuć naslov? Jednostavno je, ako imate PlayStation 5 konzolu, a pored nje i PlayStation 4, na vašoj staroj PS konzoli ćete moći streamati igre koje se pokreću na novoj PlayStation konzoli.

U praksi, za igranje PlayStation 5 igara neće vam trebati PlayStation 5 konzola. Ako ostanete na PlayStation-u 4, doći će vrijeme kada ćete moći streamati PlayStation 5 igre na staroj konzoli putem PlayStation Now usluge, osim ako to Sony iz nekog razloga ne zabrani. No, proći će još neko vrijeme prije nego se PS5 igre pojave na PS Now… što ne znači da je streaming PS5 igara do tada nemoguć na PS4 konzoli.

U slučaju da imate i PlayStation 4 i PlayStation 5, na staroj PS4 konzoli ćete moći preuzeti PlayStation 5 Remote aplikaciju. Ako su vam obje konzole spojene na istu WiFi mrežu, igre koje pokrećete na PS5 konzoli moći ćete streaming-om igrati preko PS4 konzole na nekom drugom TV-u. Uz napomenu da streamati možete u 540p, 720p ili najviše 1080p rezoluciji.

Naravno, ovo većini igrača neće imati nikakvog smisla – jer ako već imate PlayStation 5 onda ćete igre za PlayStation 5 igrati na toj konzoli.

Ono što je interesantno u cijeloj ovoj priči jeste to da će se na ovaj način igre za PlayStation 5 moći igrati s PlayStation 4 kontrolerom… što neće biti moguće kad ih igrate direktno na PlayStation 5 konzoli. Zanimljivo…

Login
Loading...
Sign Up
Registruj se
Loading...