Politika Privatnosti

Politika privatnosti je sastavljena tako da bolje služi onima koji se bave pitanjima kako se njihove „lične informacije“ koriste na mreži. Molimo pažljivo pročitajte našu politiku privatnosti kako biste jasno razumjeli kako sakupljamo, koristimo, štitimo, ili na neki drugi način rukujemo, Vašim ličnim podacima u skladu sa našim sajtom. Korišćenjem ovog sajta prihvatate i politiku privatnosti.

Koje lične podatke prikupljamo od ljudi koji posjećuju ovaj blog?

Ime, Email adresu, IP adresu korisnika. Ipak, sajt možete posjetiti i anonimno.

Kada sakupljamo lične informacije?

Mi prikupljamo podatke od Vas kada se pretplatite na bilten, ostavite komentar na sajtu ili posetite sajt.

Ukratko:

 • Prilikom ostavljanja komentara: Email (uvijek), Ime (ako želite), IP adresa (uvijek)
 • Prilikom posjete sajtu: IP adresu, kolačići
 • Prilikom prijave na bilten: Ime (ako želite), Email (uvijek).
 • Prilikom slanja Email poruke preko kontakt forme: Ime (uvijek), Email (uvijek)

Detaljnije:

Komentari

Kada ostavite komentar na ovom sajtu, sakupljamo podatke prikazane u obrascu za komentare.

Takođe, koristimo servis Akismet za zaštitu od nepoželjnih komentara koji ima svoju politiku privatnosti. Podaci koje sakupljamo su IP adresa, korisnički agent, referentni URL i druge informacije koje direktno pruža komentator kao što su ime, korisničko ime, e-pošta i sam komentar.

WordPress koristi Gravatar servis i prilikom ostavljanja komentara naš sajt će poslati Vaše podatke prikazane u obrascu servisu Gravatar kako bi proverio da li ga koristite. Nakon odobrenja komentara, Vaša slika profila koju ste vezali za Vaš Gravatar nalog će biti vidljiva na našem sajtu. Politiku privatnosti servisa Gravatar možete pročitati na sledećem linku – automattic.com/privacy

Posjeta našem sajtu

Prilikom posjete našem sajtu snima se Vaša IP adresa od strane dva servisa: Google Analytics i WordPress dodatka koji je zadružen za bezbjednost sajta. Google Analytics će Vaše podatke izbrisati iz baze u roku od 38 mjeseci. Vaša IP adresa se bilježi kako bi se provjerila zlonamjerna aktivnost i sajt zaštitio od određenih vrsta napada. Primjeri provjere uslova prilikom prijavljivanja uključuju pokušaj prijavljivanja, odjavljivanje, zahtjeve za sumnjivim URL-ovima, promjene sadržaja sajta i ažuriranje lozinke. Ove informacije se čuvaju 4 dana.

Prijava na bilten

Kada se prijavljujete na naš bilten morate unijeti Vašu e-adresu, a po želji i Vaše ime. Naš bilten ima sistem duple potvrde (eng. douple opt-in) tako da morate dodatno potvrditi da želite da se prijavite na naš bilten.

Slanje poruke preko kontakt forme

Kada nam šaljete poruku putem kontakt forme koja se nalazi na našem sajtu, čuvaju se samo Vaši podaci koje unesete u kontakt formu: Ime i email adresa.

Kako koristimo Vaše podatke?
Možemo da koristimo informacije koje sakupljamo od Vas kada se prijavite se za naš bilten, odgovorite na istraživanje ili marketinšku komunikaciju, surfujete blogom ili koristite određene druge funkcije sajta.

Sve informacije koje sakupljamo od Vas mogu se koristiti na jedan od sledećih načina:

 • Da personalizujmo Vaše iskustvo na sajtu (Vaše informacije nam pomažu da bolje odgovorimo na Vaše individualne potrebe)
 • Da poboljšamo našu veb stranicu (mi se stalno trudimo da poboljšamo ponude naših veb stranica na osnovu informacija i povratnih informacija koje primimo od Vas)
 • Za sprovođenje takmičenja, promocija, istraživanja i drugih sličnih funkcija na sajtu
 • Za dijeljenje našim partnerima trećih strana tako da Vam oni mogu poslati ponude za dobra i usluge koje bi Vas mogle zanimati
 • Za zaštitu našeg sajta (Vaša IP adresa može biti blokirana ako pokušate da na bilo koji način nanesete bilo kakvu štetu blogu)
 • Za slanje periodičnih mejlova (adresa e-pošte koju pružate za obradu naloga može se koristiti za slanje informacija i ažuriranja koja se odnose na Vašu porudžbinu, pored primanja povremenih vijesti kompanija, ažuriranja, srodnih proizvoda ili usluga kompanije, reklama itd. E-adresa koju ste pružili za pretplatu na bilten, dobijanje informacija ili za učestvovanje u nagradnoj igri, može biti iskorištena za slanje informacija i ažuriranja, relevantnog sadržaja i reklama)

Napomena: ako u bilo koje vreme želite da se odjavite od primanja budućih e-poruka, link za odjavu se nalazi na dnu svake email poruke.

Kako štitimo Vaše informacije?
Mi samo pružamo članke i informacije. Nikada ne tražimo brojeve kreditnih kartica.
Koristimo redovno skeniranje od malvera.

Sve informacije, pogotovo one osetljive i lične, koje razmenjujete sa ovim sajtom štite se pomoću tehnologije Secure Socket Layer (SSL).

Ugnježdeni sadržaj

Članci na ovom veb mjestu mogu da sadrže ugnježđeni sadržaj (npr. video snimke, slike, članke, itd). Ugnežđeni sadržaj sa drugih veb mjesta se ponaša na potpuno isti način kao da ste posjetili to drugo veb mjesto.

Ta veb mjesta mogu da prikupe podatke o Vama, koriste kolačiće, ugnezde dodatno praćenje od strane treće strane i nadgledaju Vašu interakciju sa tim ugnježđenim sadržajem, uključujući praćenje Vaše interakcije sa ugnježđenim sadržajem u koliko imate nalog i prijavljeni ste na to veb mjesto.

Da li koristimo „kolačiće“?
Da. Kolačići su mali fajlovi koje sajt, ili njegov provajder usluga, prenese na čvrsti disk Vašeg računara preko veb pregledača (ako to dozvolite) koji omogućava sistemima, ili servis provajderima, da prepoznaju Vaš pretraživač i snimaju i zapamte određene informacije. Na primjer, oni se koriste da nam pomognu da razumijemo Vaša podešavanja zasnovana na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na veb lokaciji, što nam omogućava da Vam pružimo poboljšane usluge. Koristimo i kolačiće koji nam pomažu da sakupljamo agregatne podatke o prometu sajta i interakcijama na sajtu kako bismo u budućnosti mogli ponuditi bolje iskustva na sajtu.

Koristimo kolačiće za:

 • Razumijevanje i čuvanje korisničkih podešavanja za buduće posjete.
 • Sastavljanje agregatnih podatka o prometu sajta i interakcijama na lokaciji kako bismo u budućnosti ponudili bolje iskustvo na sajtu. Takođe možemo koristiti pouzdane usluge nezavisnih proizvođača koji prate ove informacije u naše ime.
 • Možete da izaberete da Vas računar upozorava svaki put kada se preuzima kolačić ili možete da odaberete da isključite sve kolačiće. To radite kroz podešavanja pretraživača. Pošto je pregledač malo drugačiji, pogledajte pomoć u pregledaču da biste saznali ispravan način za izmjenu kolačića.

DoubleClick DART Cookie
:: Google, kao prodavac treće strane, koristi kolačiće za prikazivanje oglasa na www.progame.me.
:: Korišćenje DART kolačića pomoću Google-a omogućuje prikazivanje oglasa svojim korisnicima na osnovu njihove posjete www.progame.me i drugim sajtovima na Internetu.
:: Korisnici mogu da odustanu od korišćenja kolačića DART tako što će posetiti Google smernicu o zaštiti privatnosti i sadržaja na sledećoj URL adresi – http://google.com/privaci_ads.html

Neki naši partneri u oglašavanju mogu da koriste kolačiće i „web beacons“ na našem sajtu. Neki od naših oglašivača su: Google Adsense , Commission Junction, Widget Bucks , Adbrite , Clickbank , Epic / Azoogle, Chitika, Linkshare, Amazon, Kontera, Advertising.com, CPAStorm, Burst, Valueclick, InfoLinks, Vibrant Media, 24/7 Real Media, Tribal Fusion, Casale, Tremor Media, Adify.

Ovi oglasni serveri nezavisnih proizvođača ili ad mreže koriste tehnologiju za reklamu i linkove koji se pojavljuju na www.progame.me šalju direktno u Vaš web pregledač. Oni automatski primaju Vašu IP adresu kada se to dogodi. Druge tehnologije (kao što su kolačići, JavaScript ili „web beacons“) takođe mogu da koriste oglasne mreže nezavisnih proizvođača da bi se izmjerila efikasnost njihovih oglasa i / ili da se personalizuju reklamni sadržaji koje vidite.

Mi dozvoljavamo nezavisnim kompanijama da služe oglase i / ili prikupljaju određene anonimne informacije kada posjetite našu veb stranicu. Ove kompanije mogu da koriste informacije koje nisu ličnog karaktera (npr. informacije o toku posjete sajta, tip pretraživača, vrijeme i datum, vrsta reklamnih poruka koje su kliknute ili prikazane) tokom Vaših posjeta ovoj i drugim veb lokacijama kako bi se obezbjedila reklama o robi i uslugama koja je većeg interesa za Vas. Ove kompanije obično koriste kolačić ili „web beacon“ treće strane za prikupljanje ovih informacija. Da biste saznali više o ovoj praksi oglašavanja, ili da biste se odjavili od ove vrste oglašavanja, možete posjetiti netvorkadvertising.org.

www.progame.me nema pristup ili kontrolu nad ovim kolačićima koje koriste oglašivači trećih strana.

Možete se konsultovati sa odgovarajućim politikama privatnosti tih oglasnih servera nezavisnih proizvođača za detaljnije informacije o njihovoj praksi, kao i za uputstva o tome kako se odjaviti od određenih servisa. Politika privatnosti www.progame.me se ne odnosi na, a ne možemo ni kontrolisati, aktivnosti tih drugih oglašivača ili veb sajtova.

Koristimo reklamne kompanije nezavisnih proizvođača kada posetite našu veb lokaciju. Ove kompanije mogu koristiti agregirane informacije (ne uključujući Vaše ime, adresu, adresu e-pošte ili telefonski broj) o Vašim posetama na ovoj i drugim veb lokacijama kako bi pružili oglase o dobarima i uslugama od interesa za Vas. U koliko želite da saznate više o ovoj praksi, i da vidite Vaše opcije o tome da se Vaše informacije ne koriste od strane ovih kompanije, posjetite sledeći link: netvorkadvertising.org/managing/opt_out.asp

Ako želite da onemogućite kolačiće, to možete učiniti putem određenih opcija u veb pregledača. Detaljnije informacije o upravljanju kolačićima u određenim veb pregledačima mogu se naći na odgovarajućim veb lokacijama pregledača.

Odjavljivanje:
Korisnici mogu postaviti podešavanja Google oglasa pomoću stranice Google Ad Settings. Kao alternativu, možete se odjaviti tako što ćete posetiti stranicu Network Advertising Initiative Opt Out ili pomoću dodatka Google Analitics Opt Out za Vaš veb pregledač.

Ako korisnici onemoguće kolačiće u svom pregledaču:
Ako isključite kolačiće, neke funkcije koje kreiraju veb stranicu možda neće funkcionisati ispravno. Neke od funkcija koje čine Vaše iskustvo na sajtu boljim možda neće funkcionisati pravilno.

Otkrivanje informacija trećim stranama
Mi ne prodajemo, ne trgujemo ili na drugi način ne šaljemo trećim stranama Vaše lične informacije, osim ako ne pružimo unaprijed obavještenje korisnicima. Ovo ne uključuje partnera za veb hosting i druge partnere koji pomažu u radu našeg veb sajta, vođenju našeg poslovanja ili pružanju usluga našim korisnicima, sve dok se te strane slažu da ove informacije budu povjerljive. Takođe možemo objaviti informacije kada je to odgovarajuće za usklađivanje sa zakonom, sprovođenje naših politika na polju ili zaštiti naših ili drugih prava, imovine ili sigurnosti.

Međutim, informacije koje nisu povezane sa ličnim identitetom mogu se pružiti trećim stranama za marketing, oglašavanje ili druge namjene.

Ovaj sajt se skenira u potrazi za potencijalnim zlonamjernim programima i ranjivosti od strane Sucuri’s SiteCheck-a. Ne šaljemo lične informacije Sucuri-ju; međutim, Sucuri može pronaći lične podatke javno objavljene (na primjer u komentarima) tokom njihovog skeniranja. Za više detalja pogledajte Sucuri-ovu politiku privatnosti.

Linkovi trećih strana
Povremeno, po našem nahođenju, možemo da uključimo ili ponudimo proizvode i usluge nezavisnih proizvođača na našoj veb lokaciji. Ove treće strane imaju zasebne i nezavisne politike privatnosti. Stoga nemamo nikakvu odgovornost niti odgovornost za sadržaj i aktivnosti ovih povezanih sajtova. Mi želimo zaštititi integritet našeg sajta.

Kako se na našoj veb stranici obrađuju signali „Ne prati“?
Mi podržavamo „Ne prati“ signale.

Da li naša stranica omogućava praćenje ponašanja treće strane?
Takođe je važno napomenuti da dozvoljavamo praćenje ponašanja trećih strana.

COPPA (Zakon o zaštiti privatnosti djece na mreži)
Kada se radi o prikupljanju ličnih podataka od djece do 13 godina starosti, Zakon o zaštiti privatnosti djece na Internetu (COPPA) stavlja roditelje u kontrolu. Federalna komisija za trgovinu, primenjuje COPPA pravilo, što govori o tome šta operateri veb lokacija i online usluga moraju učiniti kako bi zaštitili privatnost i sigurnost djece na mreži. Mi nećemo svesno sakupljati lične podatke od djece mlađe od 13 godina. Ako učimo da smo prikupili lične podatke o djetetu ispod 13 godina, mi ćemo izbrisati te podatke iz naših sistema.

CAN SPAM Act
CAN-SPAM Act je zakon koji postavlja pravila za komercijalne elektronske pošte, uspostavlja zahtjeve za komercijalne poruke, daje primaocima pravo da se odjave sa E-mail lista i spriječe da im nove E-mail poruke budu dostavljene.

Sakupljamo Vaše adrese e-pošte kako bismo:

 • Periodično slali sadržaj sa sajta u cilju promovisanja istog
 • S vremena na vrijeme slali promocije
 • Po potrebi slali obavještenja

Da bismo bili u skladu sa CANSPAM-om, slažemo se sa sledećim:

 • Ne koristimo lažne ili pogrešne naslove ili adrese e-pošte
 • Identifikovaćemo poruku kao reklamu na neki razumni način ako je to potrebno
 • Nadgledati usluge treće strane za marketing e-pošte za usaglašavanje, ako se koristi
 • Postoji opcija za brzo odjavljivanje
 • Dozvoli korisnicima da se odjave koristeći link na dnu svake e-pošte.

Ako u bilo koje vrijeme želite da se odjavite od primanja budućih e-poruka, to možete učiniti na sledeće načine:

Pratite uputstva na dnu svake e-pošte, i mi ćemo Vas odmah ukloniti iz liste za dostavu e-pošta.

Politika privatnosti onlajn

Ova onlajn politika privatnosti se odnosi samo na informacije prikupljene na našoj veb stranici, a ne i na informacije koje su prikupljene van mreže (oflajn).

GDPR

Politika privatnosti sajta ProGame nije u potpunosti kompatibilna sa GDPR zakonom (GDPR non-compliant). Pomenuti sajt je u vlasništvu fizičkog lica (više na stranici „O autoru“) koje je građanin Republike Crne Gore te zbog toga podlaže zakonima te države, a ne zakonima Evropske Unije. Ako ste građanin države koja je članica Evropske Unije onda ovaj sajt koristite na sopstvenu odgovornost!

Uslovi korišćenja

Uslove korišćenja sajta progame.me možete pročitati na sledećoj veb adresi:

https://progame.me/uslovi-koriscenja/

Kontaktirajte nas

Ako imate bilo kakvih pitanja vezanih za ovu politiku privatnosti možete nas kontaktirati koristeći dole navedene informacije:

info@progame.me

Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms below to register

*Korišćenjem našeg portala, slažeš se sa uslovima koriščenja i Politikom Privatnosti.

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.