Sony ide stopama Microsofta: Podrška za PlayStition 4 naredne 3 godine

Već od ranije znamo i čuli smo da se PlayStation 4, uprkos dolasku nove konzole PlayStation 5, dobro prodaje, čemu svjedoče i nove brojke od 114 milijona prodanih primjeraka i aktivnih korisnika. Sony je već prethodno obećavao da svoju bazu igrača na PlayStation-u 4 neće zanemariti i zaboraviti, a sada saznajemo da će ta podrška sigurno trajati još sledeće tri godine.

Ovo je preokret za Sony, jer je, za razliku od Microsoft-a, prethodno snažno isticao da vjeruje u generacije i da kompletan fokus želi prebaciti na novu generaciju i PlayStation 5 kao i to da nove igre za PS 5 neće biti igrive na starom PlayStation-u 4. Nego u novom intervjuu za japanski portal AV Watch potpredsjednik Sony Interactive Entertainmenta Hideaki Nishino naglasio je da tranzicija s PlayStationa 4 na PlayStation 5 neće nastati odmah!

U slučaju da imate obije konzole od nedavno je tu i opcija PS5 Remote Play gdje vam je omogućeno da nesmetano igrate igre sa PS5 konzole na PS4 konzolu. Ovo je veoma zgodno ako je TV na kojem je priključena PS5 konzola zauzet pa sa uživanjem u video igrama možete nastaviti u svojoj sobi.

Činjenica je da će sigurno trebati još neko vrijeme da svi razvojni studiji počnu maksimalno iskorištavati snagu i tehnologiju PlayStation-a 5 u svojim igrama. a u ovom trenutku je vjerojatno prerano za to, pa je proizvodnja igara za PlayStation 4 i zato nužna.

Možda i nije lako razvijati igre specifično za PS5 odmah od prvog dana. To nije PlayStation ako ne pripremite sistem koji developeri mogu koristiti kroz više godina, tako da mislim da je velik potencijal u budućnosti“, zaključio je Nishino.

Login
Loading...
Sign Up
Registruj se
Loading...