Sony predstavio PlayStation 5 kompatibilne Barvia televizore

Sony već godinama objavljuje modele Bravia televizora za PS4 Pro koristeći napredne audio i video tehnologije. Japanski tehnološki gigant preduzima slične korake i sa PlayStation 5 kompatibilnim Bravia televizorima. Kao i konzole, i ekrani će biti spremni za igre nove generacije.

Modeli Sony Bravia X900H i XBR Z8H razvijeni su tako da snažnim hardverom poboljšaju doživljaj za PlayStation 5 igrače. Gigant konzole otkriva da je upravo započela nova era igara, a Bravia televizori kompatibilni sa PS5 će igračima pružiti impresivno 4K 120 FPS iskustvo.

Televizori sa brzim HDMI ulazima od 4K 120 FPS nude igračima glatke i jasnije pokrete za brzo igranje.

Kada igrači priključe HDMI kabl na PlayStation 5, Bravia televizori će prepoznati konzolu i automatski preći u režim igre . Dok uživate u glatkoj igri, moći ćete da upravljate PlayStation konzolom pomoću TV daljinskog upravljača. Dok se u standardnim televizorima koristi samo jedan red LED dioda duž okvira, ovdje se LED diode postavljaju tako da se šire po cijelom ekranu na televizorima sa PS5 kompatibilnom Full Array LED tehnologijom . Tako će tamna područja izgledati tamnija, a svijetla područja će biti svjetlija.

Sa PlayStation 5 Tempest Engine tehnologijom igračima se pruža visokokvalitetni 3D zvuk. Akustična Multi-Audio tehnologija, koja se koristi na Bravia TV-ovima , omogućava visokokvalitetni zvuk, precizno kontrolisan, koristeći visokotonce za pozicioniranje zvuka. Na ovaj način, za PS5 je obezbjeđeno intimnije i dinamičnije iskustvo igre.

Sony Bravia X900H nudi 4K rezoluciju i veličine 55, 65, 75 ili 85 inča. Ovaj TV sa brzinom osvježavanja od 120Hz takođe posjeduje HDR podršku. Navodi se da vrijeme kašnjenja pametnih televizora kompatibilnim sa PlayStationom 5 iznosi 7,2ms.

Sony televizori isporučuju sjajne slike sa živim bojama i zadivljujućim kontrastom, zahvaljujući najboljim procesorima u X1 klasi. Uz snažan zvuk koji dolazi iz ekrana TV-a stvara se realistično i zadivljujuće iskustvo gledanja. Zahvaljujući najsavremenijim tehnologijama korisnici mogu doživjeti nevjerovatno iskustvo transformativne igre nove generacije koju nudi PS5.

PlayStation 5 kompatibilni XBR Z8H takođe kombinuje 4K rezoluciju i brzinu osvježavanja ekrana od 120 Hz. Ovaj TV pored toga podržava i 8K rezoluciju. U komentarima kompanije Sony navodi se da XBR Z8H ima napredne zvučne karakteristike. Dostupan je u veličinama od 75 i 85 inča.

Za više informacija posjetite: https://www.sony.net/bravia-gaming

Login
Loading...
Sign Up
Registruj se
Loading...